section-efbe90b

Geen enkele uitvaart zou ‘standaard’ moeten zijn. Het gaat immers om een heel persoonlijk afscheid van iemand die u lief is.

Eigen invulling
Het spreken van een persoonlijk afscheidswoord, het afspelen van speciale muziek, het maken van kindertekeningen, het dragen van de kist of het aansteken van een kaars; dit zijn allemaal voorbeelden van manieren om op een eenvoudige manier een eigen invulling aan een uitvaart te geven. Maar er is veel meer mogelijk. Graag help ik u om de uitvaart van uw dierbare dié belangrijke, persoonlijke toegevoegde waarde te geven waar u later met voldoening op terug kunt kijken.

Kist dragen
Uiteraard kunt u het dragen van uw dierbare geheel door ons laten verzorgen, maar veel nabestaanden vinden het heel intiem en persoonlijk om hun dierbare zelf naar zijn of haar laatste rustplaats te dragen.

Kaars aansteken
Een kaars aansteken, als symbool van het licht, kan een heel mooi afscheidsritueel zijn tijdens een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een kaars of waxinelichtjes aansteken voor ieder kind en/of kleinkind. In de aula van het crematorium en de begraafplaats zijn vaak standaard een aantal grote kaarsen aanwezig die om de overledene neergezet kunnen worden. Uiteraard kunt u ook van thuis een kaars meenemen waar de overledene en u een dierbare herinnering aan hebben.

Spreken
Het delen van persoonlijke herinneringen aan de overledene tijdens de uitvaart biedt troost en helpt het verlies een plekje te geven. Een toespraak, kort woordje, gedicht of een hartenkreet, alles kan en wordt enorm gewaardeerd. Samen met u kom ik tot een programma voor de afscheidsdienst waarin alle sprekers tot hun recht komen.
Vindt u het moeilijk om te spreken, dan kan ik een tekst namens u voordragen. Daarnaast is het ook mogelijk om een externe uitvaartspreker/uitvaartschrijver in te schakelen. Ik kan u daarmee in contact brengen.

Muziek
Zowel bij crematoria als begraafplaatsen kan tijdens de afscheidsdienst muziek afgespeeld worden. Bij crematoria heeft men vaak een uitgebreid muziekbestand waar u muziek uit kunt kiezen, maar u kunt uiteraard ook altijd uw eigen muziek aanleveren. Ook is het mogelijk om ‘live’ muziek in te huren of muziek of zang zelf door familie, vrienden, kennissen of collega’s te laten uitvoeren.

Beeld
Naast mooie woorden en persoonlijke muziek heeft u op veel uitvaartlocaties de mogelijkheid om foto’s en video’s af te draaien tijdens de afscheidsdienst en de condoleance. Graag informeer ik u over de mogelijkheden.

Uitvaartfotograaf en -video
Voor veel nabestaanden gaat de dag van de uitvaart enigszins langs hun heen. Om later nog eens rustig terug te kunnen blikken op deze bijzondere dag, is het mogelijk om professionele foto’s of een video opname te laten maken tijdens uitvaart. Desgewenst kan ik dit voor u regelen.

Catering
Tegenwoordig is het meer uitzondering dan regel dat er na de plechtigheid koffie met cake wordt geserveerd. Er wordt gelukkig veel meer gekeken naar de wensen en gewoontes van de overledene en de nabestaanden. Past een speciaal koekje, een broodje, een kop soep of zelfs een lekker glaasje beter? Dan regel ik dat voor u.

Wat doen we met de kinderen?
Deze vraag hoor ik vaak. Mijn ervaring is dat het voor ouders én kinderen enorm belangrijk is de kinderen bij de uitvaart te betrekken. Er zijn genoeg momenten tijdens de uitvaart dat zij zelf hun eigen, ó zo betekenisvolle, bijdrage kunnen leveren aan het afscheid. Bijvoorbeeld door thuis de kist te kleuren of een tekening te maken die meegaat in de kist of die tijdens de afscheidsdienst op of om de kist wordt neergelegd. Daarnaast kunnen zij tijdens de dienst helpen met een kaarsje aansteken.

Kinderen krijgen van mij altijd een speciaal knuffeldiertje op de dag van de uitvaart. Dit symbolische gebaar kan helpen om emoties rond het verlies, het afscheid en de uitvaart een plekje te geven.

Een klein bedrijf dat ik – Astrid van Staa - ruim 20 jaar geleden uit liefde voor het uitvaartvak ben gestart in de regio Nieuwegein, Utrecht en omstreken.

Openingstijden

  • Dagelijks
    24 uur per dag
  • Bel met
    06 - 51 55 91 49

Contact