founder
//dillemauitvaartverzorging.nl/wp-content/uploads/2022/10/begraven.jpg

Cremeren of begraven

Een van de eerste keuzes na het overlijden van uw dierbare, is de keuze voor begraven of cremeren. Een heel persoonlijke keuze die veel mensen al voor hun overlijden vastleggen.

Weet u niet wat de wens van de overledene was? Dan ligt de keus bij u en kunt u zelf bepalen waar u zich het prettigst bij voelt. Ik informeer u graag uitgebreid over de mogelijkheden en locaties in de omgeving en de verschillende soorten graven die beschikbaar zijn.

Een begrafenis is over het algemeen duurder omdat u ook grafkosten betaalt en er een grafmonument nodig is.

Kiest u voor een crematie, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de as na de crematie een bestemming te geven.

Voor het begraven van uw dierbare, heeft u de keuze uit een algemeen graf of een familiegraf.

Algemeen graf
Een algemeen graf is eigendom van de gemeente waarin de begraafplaats zich bevindt. De gemeente bepaalt wie er in worden begraven. Dat betekent in de praktijk dat in één graf twee overledenen worden begraven die geen (familie)relatie met elkaar hebben en elkaar bij leven dus waarschijnlijk niet kenden.
Per gemeente en begraafplaats gelden er verschillende richtlijnen ten aanzien van bijvoorbeeld de grafrust. In veel gevallen heeft de gemeente bepaald dat een graf na een periode van 10/15 jaar wordt geruimd.

Familiegraf
Als familie kunt u een familiegraf kopen voor een vastgestelde periode. U heeft gedurende die periode het gebruiksrecht van het graf en bepaalt zelf wie u in het graf wilt bijzetten. In het graf kunnen maximaal twee personen worden begraven. De periode waarover u het gebruiksrecht van een familiegraf kunt aankopen ligt meestal tussen de 20 en 50 jaar. In veel gevallen kunt u het gebruiksrecht daarna verlengen. Doet u dit niet, dan wordt ook het familiegraf na een vastgestelde periode geruimd.

Voor een overzicht van de crematoria en begraafplaatsen in onze regio, klik hier

Een klein bedrijf dat ik – Astrid van Staa - ruim 20 jaar geleden uit liefde voor het uitvaartvak ben gestart in de regio Nieuwegein, Utrecht en omstreken.

Openingstijden

  • Dagelijks
    24 uur per dag
  • Bel met
    06 - 51 55 91 49

Contact